【劇照曝光】爆笑孖咇 《刑警兄弟》上映日期確定

型仔黃宗澤(Bosco)又要孖住「巴打」出動喇!

不過今次唔係警犬「巴打」,而係「哎吔巴打」金剛。Bosco同金剛分別喺《刑警兄弟》中飾演一對異姓兄弟,一個係好man嘅爛仔差人陳見飛,成日橫衝直撞,有破壞冇建設;另一個係做事井井有條,但唔願冒險查案嘅驚青戇警Johnny。

3.JPG

兩人同屬一警局,在公被上司編排成一組互相監視,在私又因彼此父母結婚要住喺同一屋簷下,爲爭寵爭功爭廁所,一家人爆出連場衝突笑話! 有「獎老」金剛,又點可以冇「獎門人」曾志偉?不過今次獎門人係陳見飛嘅直屬上司,係一個作風官僚嘅老油條,不求有功,只求無過,同Bosco喺戲中爆出唔少火花。

此外,曾志偉亦親任監製,搵嚟《賤精先生》、《2013我愛HK恭囍發財》等賣座港產笑片編劇戚家基自編自導,仲搵嚟身材fit到漏油嘅「蜘蛛女」鄭麗莎大展武功,再加上一眾香港黃金配角傾力助陣,將警匪追逐嘅驚險刺激、現代愛情嘅浪漫、港式喜劇嘅無厘頭共冶一爐!

2.jpg

徐子珊同方皓玟兩位女主角分別飾演嘅日系小公主同黑幫千金。一個打扮kawaii,但個樣好ugly;另一個刁蠻任性,愛得轟烈。真係要問聲法官大人,呢pair港女究竟係點樣冧掂一對哎吔巴打㗎呢?

強勁卡士仲有「幽默祖師」馮淬帆、「配角天后」金燕玲、余安安、林家棟、陳小春、盧海鵬、林盛斌、陳煒、湯盈盈……「坤哥」吳業坤亦罕有現身大銀幕,飾演壓力爆煲毒男!

兩個來自單親家庭嘅阿Sir陳見飛(黃宗澤 飾)同Johnny(金剛 飾)性格迥異,一個爛仔咁款,一個單純裙腳,成日火星撞地球。偏偏彼此嘅父母相戀,鬥氣冤家頓成哎吔巴打,仲住喺同一屋簷下,爆出大堆笑話。義氣仔阿飛懷疑前度Bessie(方皓玟 飾)嘅老闆害死好兄弟,於是著佢暗中查探,卻隨即引來追殺,更牽連家人;戇直嘅Johnny亦睇唔過眼,為咗搜集罪證換取情報,不惜同醜樣但嗅覺極靈嘅毒品調查科小公主(徐子珊 飾)談情說愛。

惡勢力當前,異姓兄弟終於放低成見,拍住上爲正義展開驚天一戰!

上映日期 4月21日

主演黃宗澤、金剛、徐子珊、方皓玟

導演戚家基

5.JPG

Facebook專頁 : 給我一個看電影的理由 ( https://www.facebook.com/reasonformovie )

劇照 :

647BuddyCops

 Facebook專頁 : 給我一個看電影的理由 ( https://www.facebook.com/reasonformovie )

Leave a Reply

Your email address will not be published.